Vår verksamhet

Vi hoppas och tror att Källesjö förskola är en förskola där alla barn känner glädje och trygghet i sin vardag och där grunden för deras livs långa lärande läggs.

Vi arbetar kontinuerligt för att skapa en miljö där barnen är trygga och kan utvecklas i en harmonisk, inspirerande och lärorik miljö.

Verksamheten genomsyras av omsorg, glädje och kreativitet.

Dagarna varvas med planerade aktiviteter, frilek och utelek.

Vår främsta uppgift är att bedriva pedagogisk verksamhet som främjar barnens lärande och utveckling.

Barns inflytande:

Vi är lyhörda för vad barnen tycker och tänker och tar hänsyn till detta i vår planering.

Språk:

Vi jobbar med Berättarverkstad/Sagotering. Språket finns med oss hela tiden, te.x. då vi sjunger tillsammans, läser sagor, rim och ramsor och i våra dagliga samtal med barnen vid matbordet, i leken etc.

Matematik:

Detta finns överallt. Tex. i samlingen då vi räknar alla barn, frukter osv. Vad händer när vi delar frukten, hel- halv, stor- liten osv.

Att spela spel är både lärorikt och roligt. Vi undersöker, jämför, sorterar och löser matematiska problem.

Hälsa:

Utevistelse med omväxlande miljöer. Gymnastik till “Mini Röris” som är mycket uppskattat av barnen.

Barn Yoga 1 dag/veckan.

Kamratskap:

Vi stimulerar barnens samspel med varandra och vuxna genom att hjälpa och vägleda dem i konflikter. Lära sig att kompromissa och respektera varandra.

Vi pratar kamratskap genom att vi pedagoger deltar i leken och från ca 3 år har vi kompissamtal som ger en fin gemenskap bland barnen.

Skapande:

Vårt målarrum är ett bra ställe där vi kan tillsammans med barnen fritt skapa med glädje och engagemang.

Vi tror på att genom

leken utvcklas barnen

på fantastiskt många sätt!

Våra barngrupper

Smultron

Smultronbarnen är barnen mellan 1-3 år där vi har mycket fokus på lek, rörelse och “sagotering”.  All den dagliga verksamheten på Källesjö förskola genomsyras av omsorg, glädje och kreativitet.

Blåbär

Blåbärsbarnen är barnen mellan 3-5 år där fokus läggs förutom på leken, rörelsen och språket även på matematik och kamratskap. Verksamheten på Källesjö förskola genomsyras alltid av omsorg, glädje och kreativitet.

Några av våra populära aktiviteter är:

Mysstund i sagohörnan

I Sagohörnan händer det alltid något spännande!

Här kommer sagofen…. och berättar sagor och spelar teater för oss.

Under 2018 gick… en utbildning till Sagopedagog som innebar att….

Se bilder från vår sagohörna

Yoga

1 gång i veckan har alla barn från 2 år Yoga tillsammans. Här lär vi oss tillsammans rörelsemönster som får oss att slappna av och andas behagligt.

Källesjöloppet

Det som en gång började som en rolig avslutning på ett hälsotema har blivit en årlig tradition som både pedagoger och barn tycker är superroligt!

En gång om året på våren springer vi vårt eget lopp Källesjölopp. Vi startar på grusgången söder om oss och springer upp för kullarna längs grusstigen och i mål vid gångtunneln nedanför.

Självklart med målbanderoll, medlaj och nyttig fika vid målet!

Vill du gör en intresseanmälan?

Klicka på knappen för att komma till formuläret för intressenmälan.